Vlooien en teken bij uw hond

Vlooien

Waarom behandeling tegen vlooien?
Zelfs de best verzorgde hond kan vlooien krijgen.
Vlooien zijn vervelende kleine beestjes die zich prima thuis voelen bij U in huis.
Zij kunnen bij U en uw hond jeuk veroorzaken. Wilt U zeker weten dat uw hond geen vlooien krijgt? Dan is het verstandig uw hond te behandelen met een antivlooienmiddel, ook als deze geen vlooien heeft. Zo voorkomt u dat uw hond last van jeuk krijgt en voorkomt u ook een vlooienplaag bij u in huis.

Hoe weet ik of mijn hond vlooien heeft?
Wanneer uw hond veel krabt is het verstandig de vacht eens naderbij te inspecteren. Als u de vacht goed opzij duwt kunt u zien of de vacht vlooivrij is. Let op de vlooien en/of zwarte vlekjes. Dit zijn vaak vlooienpoepjes en duiden ook op een besmetting met vlooien. Met een speciaal vlooienkammetje zijn vlooien en vlooienpoepjes uitstekend op te sporen. Het is een misverstand dat een vlooienbesmetting met hygiene te maken zou hebben. Elke hond kan vlooien krijgen!

Welk middel kan ik het best gebruiken?
Een goed vlooibestrijdingsmiddel voor uw hond is veilig, gemakkelijk toe te dienen en onschadelijk voor u bij aanraking van de hond.
Koop uw vlooienbestrijding bij de apotheker bij uw dierenarts, dan bent u verzekerd van de modernste en veiligste middelen voor uw hond.
Pipetje voor in de nek is gemakkelijkst toe te dienen: de meest moderne middelen zijn o.a. (Advantage/Stronghold/Frontline).
Heeft uw hond veel vlooien of al langer last van vlooien dan is de kans groot dat er een lintwormbesmetting aanwezig is.
In dit geval is het raadzaam een bezoekje te brengen aan de dierenarts!
Teken

Waarom tekenbestrijding?
Iedereen kent ze waarschijnlijk wel, die vieze bloedzuigende parasieten!
Deze (insekten) diertjes komen overal voor maar vooral in een bos- heiderijke omgeving.
Het komt steeds vaker voor dat teken ernstige ziekten overbrengen, waaronder de “ziekte van Lyme”. Het is dus heel belangrijk dat u teken zoveel mogelijk voorkomt. Zeker indien u de hond meeneemt naar het buitenland is het aan te raden uw hond goed te beschermen tegen teken, omdat in bepaalde landen hele schadelijke soorten bestaan.
Voor een optimale bescherming tegen teken:
maandelijks een pipetje in de nek van februari tot en met september.

Wat kan ik doen bij teken?
Bij het vinden van een teek op uw huisdier is het aan te raden de teek zo snel mogelijk te verwijderen. Hoe eerder een teek verwijderd wordt, des te minder kans heeft hij om ziektes over te brengen.

Hoe verwijdert u een teek?
Voor het verwijderen van teken zijn er speciale tangetjes. Deze zorgen ervoor dat u de teek in zijn geheel kunt verwijderen en dat er geen delen achterblijven die later kunnen ontsteken.
Na het verwijderen van de teek moet u het wondje zorgvuldig ontsmetten.

 

!!!!!Heeft een hond vlooien tijdens het bezoek van mijn trimsalon moet ik daar extra voor aanrekenen zodat ik na de trimbehandeling het hele salon terug vlooivrij moet maken door middel parasietenverdelger zodat de andere hondjes zeker niet besmet kunnen worden!!
Gelieve  bij voorkeur zelf even te checken en eventueel vooraf behandeling te geven tegen vlooien.